12 Nisan 2010 Pazartesi

huysuz ve tatlı kadın*

ist.film festivali kapsamındaki filmlerden birine çok hoş bir sürprizle davet edilerek sabahın herzamanki gibi erken bir vaktinde düştüm Kadıköy yollarına..hava güneşliydi, fakat keskin rüzgar yüzümü parçalarcasına eserken, yüzüme en tatlı ve keyifli gülüşümü yerleştirdim ki bugün güzel birgün olsun..neye niyet, neye kısmet babında çok hoş sürprizler günümü gün etti doğrusu!

sevgili Dostum Esramou, [erken bir doğumgünü armağanı olarak] filme davet etti beni..gün ve saat unsurları göz önüne alınarak seçilen bir filmdi..bu yüzden kendi istediği gibi bir film olmasa da yine de birlikte olmaktan çok keyif aldığımız bir Heliopolis oldu.

Arap yapımı bir filmdi..bir nevi durum filmi diyebiliriz. yalnız, filmde asıl anlatılanların üzerine yaptığımız envai çeşit yorum hepimizi epey eğlendirdi doğrusu..senaryoyu baştan yarattık diyebilirim :)

buarada bugün sevdiceğimin askerlik'li ilgili işlemleri için izinli olduğu bir gündü..şansımıza işlerini öğleye kadar bitirince o da katıldı bize..sürpriz yumurtam benim!beni şaşırtmayı hep sever :P zaten elimizde 1 adet yedek bilet vardı o da Onuruma nasip oldu, güzel oldu!

sinemadan sonra kadıköy'ü pek bilmeyen dostuma ve onun sevgili kızkardeşi Kübramou'ya ufak bir kadıköy turu yaptırdık..sevdiğimiz sokakları, yerleri gezdirdik..gezerken de yine fotoğraflar çekip bir güzel eğlendik..sonra da tabii ki aklımdaki enfes mekana götürdüm onları..

-Baylan- bence kadıköy'e gelenlerin uğraması gereken çok nezih ve güzel bir pastahane!
pastahane diyorum çünkü orjinal dokuyu hiç bozmadan bugünlere taşınmış nadide bir yer..çalışanları güleryüzlü, cup griye'si leziz mi leziz, ortamı eski kokan ama yeniyle harmanlanmış bir tadta, gidip dinlenesi ve kahve molası verilesi türden hoş bir mekan..tavsiye ederim ;) [sevgili Denizcanım sana sevgi ve selamlarımı sunarken, kucak dolusu sarıp-sarmalıyorum:]

orada da vaktin nasıl geçtiğini anlamadık..sohbet-muhabbet derken ayrılma vakti geldi..kızlar vapura, ben tren garına ellerimde sevdiceğimin sıcak ve yumuk elleri..yüzüme yerleştirdiğim sabahki tebessüm yer etmiş kalmış öylece, günün sonunda istesem de silinmeyecek derinlikte..

keyifli ve sıcacık birgündü..
hergünüm bu güzellikte olsa..
sorunlar büyümese gözümde bu kadar![son zamanlarda çok büyüyoorr çoookkk!]
enerjimi tek bir noktada toparlayabilmek için biraz sükunete ihtiyacım var sanırım..
içinde bulunduğum ortamdan uzaklaşmaya..madden bu olamayacağı için bunu sadece manen denemek yegane şartım oldu..
hadi bakalım kolay gelsin bana!

günün şarkısında da kulağımda benimle gezen şu şarkyı paylaşmaktan mutluluk duyarım..
huzurlu ve yumuşak..

eleni karaindrou/ to vals tou gamou




-Baylan- Hatırası :)








sevdiceğime bu john lennon halleri pek bir yakıştı gibim :D


kadıköy'de yeni açılan bu "kelepir kitap dükkanını" ben çok seviyorum..1-2-3 liraya pek güzel kitaplar var doğrusu hem de orjinal..tek sorun kitapların yeni değil eski basımlar olması..ama içinde okumadığım kitaplara rastladığım için hemen çantama atıverdim 4 tanesini daha..hele ki can yayınlarından olunca kitaplar okuması bana daha ayrı bir tad veriyor açıkçası..tereddütsüz!
tavsiye ederim efendim :)


yine sevdiğim yerlerden biri daha..Bahariye cad. üzerindeki Deriden..yeşilçam artizlerinin hastasıyım :P

antikacılar sokağı..çok güzel!


evde bir gramafonum olsa keşke..o zaman bu taş plaklardan alır-alır dinlerim..çıkan o orjinal ses gerçekten çok güzel!





ayna güzel..fekat pek bir kirli..olsa da fotoğraf çekme aşkına kir-pas göze görünmez ki ;)

3 yorum:

birkadin dedi ki...

baylan'i da merak ettim kelepir'i de ama en cok da kizil sacli kirmizi rujlu kizi :) bi gun kahve icsek ;)

Meral Erdoğan dedi ki...

yesocanim, antikacilar sokagindaki fotografa bittim ben... biz de orada karsilassak keske :) ben de sisli kelepir'deki can yayinlari'ni epey bi ayikladim sepetten :)

küçükhanım. dedi ki...

görkemcim neden olmasın?bahar da geldi, sen de geldin..yapalım yapalım! :)

meralcim: kadıköy güzel mekan gerçekten..gizli-saklı ayrıntıları bulup gezmek için ben burdayım :)
kelepir kitaplar vazgeçilmezdir!
okumalı- okutturmalı! :)