18 Mart 2010 Perşembe

yeşocan'ı -gerçekten- mutlu eden 10 şey!


bloğunu zevkle takip ettiğim Sevgili DoDo, son yazısında kendisini gerçekten mutlu eden 10 şeyden bahsetmiş, ve sormuş: "sizi gerçekten mutlu eden 10 şey nedir?" diye.
ben de baş takipçilerinden olarak bu soruyu zevkle ve ivedilikle cevaplamak istedim.
bakalım kalemimden neler fırtlayacak? ;)

1- Düşüncelerimi, hissettiklerimi özgürce yazıya dökebilmek ve bunun için herzaman yanımda minik bir defter [ya da kağıt] ve kalem bulundurmak.

2- Sabahın tazecik vaktinde uyanıp, tazecik demlenmiş mis gibi tomurcuk kokulu bir demlik çayın yanında özenle hazırlanmış bir kahvaltı sofrası ve etrafında keyfle toplanan sevdiklerim.
(kahvaltı sofraları vazgeçilmezim. hele ki kahvaltı sonrası muhabbet enfes tadta bir mutluluk beni için.)

3- Hediyecikler vermek, almak ve sevdiklerimi şaşırtıp, çılgınlar gibi sevinmelerini seyretmek!

4- Sabah-akşam yürüyüşleri, koşusu, ardından yapılan mis gibi banyo ve sonrasında dinçlik, enerji, rahatlık!

5- Seyahat etmek [ve yolculuk esnasında kulağımdaki melodilerin kah beni hüzünlendirip-gözlerimi buğulandıran kah sevinç ve coşkudan dört köşe yapıp kıpır kıpır kıpırdatan keyfi], yeni yerler görmek ve yeni insanlarla tanışmak.

6- Broşlarımı, yüzüklerimi, küpelerimi [ki genelde kulaklarım sorunlu olduğundan çok nadir takabiliyorum..taktığımda da keyfini sonuna kadar sürüyorum.] ve tokalarımı giydiğim kıyafetlerle tamamlayıp aynaya gülen yüzlerle bakmak ve yine kıyafetlerimi birbiriyle uyumlu giyip çıktığımda da aynı gülen yüzle dolaşmak.

7- Nerede olursa olsun kitap'larımı okumak. En çok da ev halimle/salaş/rahat/keyifli bir mırıltıda okumak!

8- Ailemle birlikte mutlu sohbetlerde buluşup, minik kuzularımız S.Buğra ve S.Yekta'yla oynamak, boğuşmak, gülmek, gülmek, gülmek..nefis güzellikteki gamzelerinin çukurlarında boğulmak.

9- Yanımdan hiç ayırmadığım Fotoğraf Makinemle zamanı kıyısından, köşesinden yakalamak ve bu işi yaparken hep içten bir haz'la gülümsemek.

10- Sevdiceğim Onur'un elini sıkıca tutmak, zamansız koşarak arkadan boynuna atlamak, adem elmasına dayayıp yüzümü huzura bulanmak, ve hep "BİZ" olmak!!

11- Dostlarımla buluşmak, kavuşmak için zaman kollamak ve bekleyişin kıpırtılı heyecanı, buluştuğumuzda da yerinde durulmaz enerji ve neş'e dolu dk.lar.
12- Ve elbet "hayatın kendisinde" daha onlarca, yüzlerce minik detayın ardına saklanmış irili-ufaklı mutluluklarım!

hoş 10 dedik 12 oldu yaa neyse.
hadi bakalım şimdi sıra sizde ;)
ayrıca teşekkürler DoDocanım..

2 yorum:

daihatsum dedi ki...

10 numara he o da iyiymiş canım...

küçükhanım. dedi ki...

pişkin kuzuuuuu :D