16 Mart 2010 Salı

pi-la-tes-ssss!*


son zamanlarda sırt-omuz-bel ağrılarım şiddetlendi. [başağrılarımdan dert yanmasam da onlar da devam etmekte, hele ki sabah yürüyüşlerimde temiz sandığım(!) Gebze havasını içime çektikçe bir balyozu yutuyorum sanki burun deliklerimden..ve o balyoz saniyenin onda birinde beynimi yiyip bitiriyor! eve rahatlamış eklem ve kaslarımın yanısıra, zonklayan ve kocaman bir kafa.yla dönmenin garip duygusunu yaşıyorum..pıffff!] :)

sevgili kadrişim bundan 1ay kadar evvel internetten sipariş ettiği pilates topuna kavuştuğunda sağlıklı yaşam adına doğru bir karar verdiği konusunda konuşmuştuk.bu ağrılı dönemim uzamaya devam ettikçe ben de çok kısa bir zamanda bir pilates topuna kavuşma isteği içerisine girdim.bakmayın kısa bir zaman dediğime Der-HaL!

ders çalışma masamın başına günde ortalama 6 saat eğilip kaldığımdan boyun ve sırt ağrılarımı az da olsa dindirmek için yere boylu boyunca uzanıyor ve 15 dk. kadar sırtımı, boynumu, belimi yere dümdüz sererek rahatlamaya çalışıyorum. bu taktiği tiyatro okuyan bir arkadaşımdan öğrenmiştim. provalardan sonra yapmayı alışkanlık haline getirdiği bu rahatlama hareketi adı üzerinde 'gerçekten' insanı feci rahatlatıyor!

kolları, vücudumuzla paralel bir şekilde yere uzatıyor, gözlerimizi de hiçbir şey düşünmeden kapatıyoruz..ehh tabii sakin ve de sessiz bir ortam yaratmak başlıca unsur..siz de şikayetçiyseniz günlük ağrılardan bu hareketi şid-det-le tavsiye ederim..
yalnız benimki artık günlük aşımı geçtiğinden daha uzun ve etkili bir yönteme başlamam gerekiyor.bu durumum da son zamanlarda (her ne kadar -herkes- tarafından yapılıyor olup, işin moda boyutuna giriyor olsa da!ve bu durumdan hiç hazetmesem de!) pek revaçta olan bir sporu tavsiye ediyor bana! PİLATES!
ev-vet! doğru cvp 1.000.000.000 baloncuk değerinde bonusss! :)

programlardan ve gazete-dergilerden gözlemlediğim kadarıyla ve bu sporla ilgilenen arkadaşlarımın görüşlerine dayanarak ağrılarımı dindirecek bu 'sweet sweet remedy' sporuna çok.çok.çok yakın bir zamanda başlayacağım.profesyonel hocaların eşliğinde başlamak kulağa çok hoş geliyor olsa da şuan için bunu karşılayabilecek maddi gücüm olmadığından kendim bir pilates topu, cd'si ve kullanma kılavuzu edinmek istiyorum!

zaten sipariş verince cümbür cemaat geliyorlar tıpış tıpış..ayrı ayrı yazmamın anlamı neydi onu da anlamadım yaa neyse! :)
velhasıl-ı kelam; tez zamanda enn sağlıklı günler için önlem şimdiden alınmalı!
hele ki 23 yıllık hayatı boyunca 2 kez ameliyat olmuş, anemi manyağı, (çok afedersiniz!) çürük kıç.lı bir insanın sağlık için böylesine çırpınmasının haklı nedenine saygıyla şapka çıkarıyorum! :)

can.sıkıcı.bir not:
gazetede içler acısı bir haber okudum!
ve o kadar canım yandı ve o kadar sinirlendim ki!
bu toplumu eğitmek için nasıl didinmemiz lazım bizim?
kalıplaşmış beton yığını kör.moloz düşünceleri nasıl eritmemiz gerek Allah'ım!!!

olay şöyle:
adam karısını 5.kez hamile bırakıyor ve kadıncağız, sanki suç onunmuş gibi, 5.kez kız çocuk doğuracağını öğreniyor. bunu duyan moloz.adam kadına dizboyu şiddet uyguluyor. bu şiddete dayanamayan kadın suç duyurusunda bulunuyor. mahkeme adama 3 ay hapis cezası veriyor. 3 ay sonra -salık bırakıldığında- adam öcünü almak istiyor tabi.kadının da doğumu geliyor aynı zamanda. atıyor arabasına doğuma götürürken kadını yolda yine tartışıyorlar ve moloz herif kadının kulaklarıyla burnunu kesip yolun kenarındaki nehire atıyor!!!
sonra da çevre yoluna bırakıp kadını basıp gidiyor!
kadıncağız bir yandan doğum sancılarıyla yolun kenarında kıvranırken bir yandan yaşadığı olayın acısını çekiyor!
sonrası yoldan geçen vatandaşların yardımıyla hastaneye kaldırılıyor.vs.vs.vs.

ne içler acıtan bir olay bu böyle!
nasıl yanıyor içim,nasıl acıyor?tahmin edemezsiniz..
kalemim takılıp kalıyor durumun vehametini anlatırken!
çünkü o kadar kin ve nefret duyuyor ve acıyorum!
Allah Kahretsin Seni be Adam!-hatta Adam olduğundan da şüphelerim var yaaa..-

"insanlıktan Nasibini Almış" insanlarla karşılaşmak dileğiyle efendim!

2 yorum:

birkadin dedi ki...

ne zamandir karsima cikip duruyordu, ne yapacam simdi diyip hic niyetlenmedim, aklima soktun valla bu agrilar icin, ilk firsatta ben de alacam, rahatlatsa yeter di mi

küçükhanım. dedi ki...

evet evet!
kesinlikle rahatlatıyor Görkemcim..şiddetle tavsiye ediyorum herkese zatten :)