4 Eylül 2011 Pazar

..der bir amerikalı yazar..

"Ilık bir kış günü idi, dünya uyukluyordu, her taraf sessizlik içindeydi. Ne hızla giden bir otomobil gürültüsü, ne şu, ne bu.  Duyabileceğiniz, bu susan dünyanın ılık, serin, memnun ve melankolik sükunetinden ibaretti. Dünya! Ah Allahım, canlı olmak, ne iyi şey. Ne büyük saadet şu dünyada küçük bir eve sahip olmak. Öyle bir ev ki, uzun yaz akşamları için önünde geniş bir balkonu olsun, odalarında masalar, sandalyeler, yataklar. Bir piyano, bir soba. Duvarlarında "The Saturday Evening Post" gazetesinden kesilmiş resimler. Dünyada bir yer işgal etmek acayip ve harikulade bir şey. Canlı olmak. Zaman ve mekan içinde hareket edebilmek. Sabah, öğle, akşam; teneffüs etmek, ıslık çalmak, gülmel, konuşmak, uyumak, büyümek, görmek, duymak ve dokunmak. Güneşin altında dünya ülkelerini dolaşmak. Bir yerde bulunmak, bir yer işgal etmek. Ah Dünya!"

5 yorum:

-mug- dedi ki...

etkileyici..
hangi yazar veya hangi kitap olduğunu merak ettim doğrusu..

küçükhanım. dedi ki...

mügecim Naim Tirali'nin Park isimli öykü kitabından alıntı bu pasaj.

-mug- dedi ki...

teşekkür ederimm yeşocan.. böyle alıntılar olunca meraklanıyorum, beğendiklerimi de okumak için sabırsızlanıyorum doğrusu.. bu da onlardan biri oldu şu anda..

-mug- dedi ki...

bir de yazarın ismi Naim olunca aklıma çok severek dinlediğim bir sanatçı geldi.. onun bir şarkısını senin bize bu yazarı hediye ettiğin gibi sana hediye etmek istedim.. umarım beğenirsin..
yael naim: puppet

http://www.youtube.com/watch?v=KDWZswW5qD8

sessizliğin sesi dedi ki...

CANIM ÇALIDIM BU YAZIYI BİLGİN OLSUN