3 Mayıs 2011 Salı

i wish i were a bird in the blues skies.









Gün ılık başlar. Bir kuş cıvıltısı uzanır yanıbaşına kalk der. Gün aydın, gün dolu. İçindeki huzursuz ruhu sav başından. İçini temiz tut. Esnersin başta uyuşuk uyuşuk hala uyku mahmurluğu vardır üzerinde. Gözlerinin biri açılırken diğeri kapanır zihin de bulaşık, kargacık burgacık. Ama istek vardır gece yatmadan evvel. Erken yatılıp erken kalkılacak, enfes bir kahvaltının ardından sorumluluk başına geçilecek ve bunu yaparken de tempo ve enerji en yüksek noktada tutulacak. Zor değilmiş. Bir kez daha gördüm.

Sabah erken uyandım. Güzel bir kahvaltı ve okul için hazırlıktan sonra ders çalıştım biraz. Sonra bu harika başlayan günün tatil günü olduğunu öğrendim ve keyfim ikiye katlandı. Arkadaşlarımla Eskihisar'a gidip bol sohbet biraz da fotoğraf çektim. Lomography denen harika şeyi elimdeki 50mm. objektifle birkaç kare denemeye kalktım pek işe yaramadı ama olsun. Denemek de iyi bir şey neticede.

Sonra eve geldim. yemek yedim. Ders çalışmaya devam ettim. Biraz sıkılınca da bilgisayarın başına geçip fotoğrafları yükledim. Biraz düzene sokup yayınlamaya karar verdim. Bugün de güzelleşen nadide bir gün olarak kayıtlara geçti. Çok şükür. Objektife takılanlardan birkaç kare şöyle:




Osman Hamdi Bey'in orada resim atölyesi dönem sonu sergisini yapıyordu. Bir gezelim dedik. Güzel resimler de vardı amatörce olanlar da ama ben en çok kursiyerlerin yapmış oldukları bu paskalya yumurtaları sevdim. Emeğe saygımız büyüktür elbet emeğe sağlık dileyip ayrıldık sergiden.





Yolda kuşlardan sonra kedilere rastladım. Selam verdim onlar da bana poz.








Sonra bir balık kardeşe rastladım. Nam-ı diğer levrek efendi. Pek şikayetçi Körfez'e bırakılan tonlarca atıktan sebep. Her gün onlarca gemiye ev sahipliği yapan körfez'e çok saygısız ve düşüncesiz davranan gemilerden hal yakındı. Kendini karaya vurmak denizde günbegün eksilen oksijen peşinde koşmaktan iyidir dedi. Haline içim acıdı ve kahırla ayrıldım yanından..








Salyangozanımlar da baharı bekleşip duruyorlar. Siz daha çok beklersiniz. Yaz gelir de kurur kalırsınız yuvanızın içinde. Çıkın dışarı huuu kime diyoruumm??!!









Bir ev buldum vücudunun her yerine Balık dövmesi yaptırmıştı. Çok beğendim. Fotoğrafını çektim.















Velhasıl kelam gayet sakin, güzel ve eğlenceli bir gündü. Elifcanım ve Gülçahımın almış oldukları tazecik erikler ve kıpkırmızı, tatlımıtatlı çileklerin kokusu hala burnumda. Hayat çok yorucu bir yerlerden küçük mutluluklar yaratıp bu hengameden en az zararla kurtulmak istiyorum. İsteğim sadece bu.


p.s. Bir de sanaldan tanıdığım bir güzel insankızıyla tesadüfen karşılaştım eskihisar'da. Çok mutlu oldum/olduk. O da benim gibi fotoğrafa pek meraklı. Kursta yapmış oldğumuz dış mekan çekimlerinden birine davet ettim kendisini. Çok mutlu olacağını söyledi. Daha da mutlu oldum. Bu da günümün güzel anektodlarındandı.

4 yorum:

Zeynep'in Evi dedi ki...

balıklı evi çok sevdim..

Meral Erdoğan dedi ki...

beni de goturun yesom :(

♥ Ç!lekl! ♥ dedi ki...

ne guzel bakis acilari bunlar bayildim tum karelere ...
sen boyle hos resimler cektikce ilham oluyor bana :)Erik dedinde cnm nasil cekti buralarda yoook :(2 senedir hasretim !bnm yerimede ye olur mu?

Bir de duvardaki balik dovmesine bayildim ne sirin bir goruntu yakalamissin..emegine saglik...tatli gunlr....

küçükhanım. dedi ki...

zeynepcim; öyleyse balıklı ev sana armağanımdır :)
meralcanım tez vakitte görüşmek dileğimdir..tekrar belirteyim..
Çilekli kız; çok teşekkür ederim güzel yorumun için..tamam söz bundan sonraki ilk yediğim eriği senin için yicem ;)
ben de senin fotolarını sabırsızlıkla bekliyorum hadi bakalım bol fotolu günler bizim olsun ;)